Wat is de BATC?

 

Heb je lichamelijke klachten zie niet zomaar overgaan?

Of heb je bijvoorbeeld klachten van oververmoeidheid of burn-out, chronische stress of bijvoorbeeld, slaapklachten? Dan kunnen we ook via de natuurgeneeskunde je klachten sneller doen verminderen door te kijken welke voeding, gewoonten en supplementen.

Dan kunnen we de gesprekken koppelen aan een natuurgeneeskundig consult. Dan wordt het consult ook vergoed via het aanvullende pakket van de ziektekosten verzekering. Naast de psychologische benadering werken we dan ook met vier andere natuurgerichte principes. De vijf principes gaan over mogelijke blokades in de energie stroom, prikkeloverdracht, drainage, voeding en de psychologie.  Deze principes maken het mogelijk om via meerdere manieren jouw vraagstelling te benaderen. Veel klachten verdwijnen sneller als je op deze manier kijkt.

Hieronder vind je een korte uitleg van de vijf  principes:

Energie
De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Als een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om die geblokkeerde energie weer in beweging te brengen of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden. Als je last hebt van chronische vermoeidheid of stress kan je hormoonstelsel uit balans zijn. Door te kijken naar de disbalans in emotie en energie kunnen we de klachten efficiënter aanpakken.

Prikkeloverdracht
Het zenuwstelsel bestaat uit meedere componenten, die via een ingewikkeld netwerk samenwerken. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Zonder goede prikkeloverdracht kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren. Als door bijvoorbeeld trauma de werking van het zenuwstelsel deels is geblokkeerd kunnen er klachten ontstaan. Bijvoorbeeld kunnen onze darmen dan minder goed functioneren.

Drainage
In deze hectische maatschappij wordt zowel ons lichaam als onze geest dagelijks belast met gifstoffen. Als wij gezond functioneren worden de afvalstoffen afgevoerd, als onze darmen niet goed functioneren kunnen de gifstoffen opgeslagen worden op verschillende plekken in ons lichaam, met allerlei klachten tot gevolg. Aan de hand van je klachten kunnen we kijken hoe we je lichaam weer in balans kunnen krijgen. Met wat hulp kan het lichaam de ontgifting vaak zelf weer overnemen. Zo kun je ook je lichaam en geest ondersteunen zodat je lichaam zo optimaal mogelijk blijft functioneren.  Je kunt denken aan gezond eten, smoothies, thee en minderen met kofiie.

Voeding
Een goede voeding  is nodig om het lichaam optimaal te laten functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Onjuiste voeding kan bestaan uit ongezonde voeding, maar ook uit voeding die het lichaam niet (meer) verdraagt.Dit kan invloed hebben op het functioneren van lichaam en psyche.

20141209 008

 

 

 

 

 

 

 

Psyche
Negatieve gedachten, een negatieve houding of onverwerkte trauma’s hebben hun weerslag op ons lichaam en geest. We weten vaak niet dat ons hoofd trauma’s herhaalt en blijft herhalen. Je voelt je niet goed en weet niet goed waarom. Door de lichaamstaal, bewegingen, emoties, gedachten en sensaties te volgen kunnen trauma’s en hechtingspatronen verwerkt worden en vindt heling plaats.

Zie ook voor meer informatie www.batc.nl.